Skip to main content

L'exposició "Denunciem la repressió" es mostra a Girona

| Activitats

Per iniciativa del Consell Local de la República, la setmana del 18 al 23 de setembre, la rambla de la Llibertat de Girona ha acollit la instal·lació de l’exposició ‘Denunciem la repressió’. Aquesta mostra ha estat impulsada des de la Comissió d’Afers Internacionals del Consell de la República, en el marc d’una campanya per denunciar la constant repressió que exerceix l’Estat espanyol sobre Catalunya.

Una part d’aquesta exposició, centrada principalment en la repressió patida per la majoria dels darrers presidents del Govern de Catalunya, ja sigui havent estat inhabilitats, afusellats, empresonats o forçats a anar-se’n a l’exili, ja es va instal·lar el mes de juny davant del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, i posteriorment al fossar de les Moreres. Posteriorment, l’exposició va començar un itinerari per diverses poblacions com és el cas de Girona.

L’exposició consta de diversos tòtems de 4 cares i, en cadascuna d’elles, la informació sobre la repressió patida per la persona a qui està dedicat, es pot llegir en diverses llengües, perquè un dels propòsits de l’exposició és fer conèixer als turistes la realitat de la repressió que es pateix a Catalunya amb l’objectiu d’internacionalitzar el conflicte. És per això que a Girona l’exposició s’ha instal·lat a la cèntrica rambla de la Llibertat, que és un indret molt transitat pels turistes que visiten aquesta ciutat.

En el tòtem dedicat al president Quim Torra s’hi explica que una vegada restablertes les institucions catalanes, després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, el president va ser jutjat i inhabilitat per no haver retirat les pancartes i símbols a favor de la llibertat dels presos polítics i els exiliats de tots els edificis públics de la Generalitat.