Skip to main content

El president Quim Torra participa a València en l’acte ‘La dignitat d’una nació. Reconeixement a tres presidents dels Països Catalans’

| Activitats

El dimarts 26 de setembre, el 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i Pla, participà en un acte públic organitzat a València per la recentment constituïda Assemblea del País Valencià per la República Catalana (impulsada per membres del Consell de la República del País Valencià). L’acte, que es presentà amb el títol de ‘La dignitat d’una nació. Reconeixement a tres presidents dels Països Catalans’, comptava amb la participació de Josep-Lluís Albinyana, que fou president del Consell del País Valencià entre 1978-1979, Cristòfol Soler, president del Govern de les Illes entre 1995-1996 i Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 2018 i 2020.

Cadascun d’aquests presidents va governar en períodes diferents i tenien trajectòries polítiques diverses, però tenen en comú que cap dels tres no va renunciar als seus principis i, en moments difícils, van saber mantenir amb dignitat la seva fidelitat a la llengua i la nació catalana, un compromís que amb el pas dels anys han mantingut i que, com van tornar a demostrar en aquest acte, refermen i defensen de manera pública i desacomplexada.

L’acte se celebrà en un vestíbul del Centre de Cultura Contemporània Octubre, de València ple per a l’ocasió, amb més d’un centenar d’assistents que, a part de sentir els parlaments dels tres presidents homenatjats, també van compartir el sopar posterior. La conducció de l’acte anà a càrrec de la periodista i escriptora Núria Cadenes, i la presentació la feu el professor i històric militant independentista Josep Guia. Els parlaments es van cloure amb la Muixeranga, amb tots els assistents drets, interpretada per membres del grup de dolçainers Estrela Roja de Benimaclet.

Aviat podrem oferir-vos l’enregistrament de l’acte amb totes les intervencions, i a continuació us enllacem les cròniques de l’acte que han fet alguns mitjans de comunicació, amb referències més detallades a cadascun dels parlaments.

-La Veu del País Valencià: ‘València homenatja Albinyana, Torra i Soler'

-VilaWeb: ‘Els presidents Albinyana, Soler i Torra reivindiquen els Països Catalans en un acte a València

-El Temps: ‘Un clam pel país sencer’ 

20230926 Valencia