Skip to main content

El president Torra visita l’Espai Joan Fuster de Sueca

| Activitats

El dimecres 27 de setembre el president Quim Torra va visitar l’Espai Joan Fuster de Sueca, que és una activitat que tenia pendent de fer, però que havia hagut de posposar per diverses raons.

El president tenia molt d’interès a conèixer l’espai i veure el tractament que es fa de la vida i l’obra d’un referent tan extraordinari com Joan Fuster. De la mà del personal de l’espai que acompanyà i guià el president durant la seva visita al Museu Joan Fuster, es pogué fer una recorregut repassant la trajectòria vital i literària de Joan Fuster. El president Torra també va tenir oportunitat de conèixer la gran tasca profesional de catalogació i arxiu que fa el Centre de Documentació, així com al divulgació pedagògica que es fa des de l’Aula didàctica de Cultura Contemporània que cada any acull la visita de milers d’escolars d’arreu del País Valencià que a part de visitar el Museu també participen en diversos tallers divulgatius.

A part d'una important selecció de la documentació i d'obres del fons artístic i altes materials que s’exposen permanentment al Museu, el president també va poder veure l’exposició temporal ‘Aforismes il·lustrats de Joan Fuster’, a càrrec de Santi Tena, instal·lada al claustre de l’Espai Joan Fuster.

El president, que fou convidat a signar el Llibre d'honor del Museu, considera molt recomanable la visita a l’Espai Joan Fuster, així com la relectura dels llibres i articles de l'assagista suecà, i també reivindica el coneixement i reconeixement d’altres escriptors de referència, també de Sueca, com Josep Palàcios, Antoni Furió o Manuel Baixauli.

En el cas de Josep Palàcios el president Torra també fa manifest la seva adhesió a la petició que els escriptors Antoni Martí Monterde i Antoni Furió han fet, mitjançant una ‘Carta Oberta a Òmnium Cultural al voltant de l’obra de Josep Palàcios’ demanant que aquesta entitat prengui en consideració la possibilitat d’atorgar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a aquest escriptor. Per altra banda, el president Torra també ha mostrat el seu desacord davant la notícia que l’escriptor Manuel Baixauli ha estat censurat per Vox, davant la cancel·lació que el nou govern del País Valencià ha fet de l’escriptor Manuel Baixauli, anul·lant un acte que aquest escriptor tenia previst fer amb estudiants en el marc del cicle ‘Encontres a la Biblioteca Valenciana’.