Skip to main content

A Òrrius volen que es faci efectiva la declaració d’independència proclamada al Parlament de Catalunya el 27 d’octubre de 2017

| Activitats

Entre els diversos actes als quals va assistir el president Torra amb motiu de la commemoració i reivindicació del sisè aniversari del referèndum del Primer d’Octubre, el president va voler assistir i participar en la consulta que es va convocar a Òrrius el diumenge 1 d’octubre a partir de la proposta del col·lectiu Ò! República, en la que, a part dels veïns de la població maresmenca, també es va obrir la possibilitat que gent de fora del poble també hi pogués votar.

El president va agrair als organitzadors i als regidors de l’Ajuntament que, amb l’alcalde Xavier Masgrau al capdavant, van col·laborar a fer possible la consulta, i també va voler fer arribar una felicitació al conjunt dels veïns del poble i a la resta de votants que hi van participar perquè, de manera majoritària, es van reafirmar a favor de fer efectiva la declaració d’independència proclamada al Parlament de Catalunya el 27 d’octubre de 2017. En total hi van votar 2.110 persones, empadronades al municipi i també vingudes de fora, de les quals 2.086 van votar sí a la pregunta “Vols fer efectiva la declaració d’independència proclamada al Parlament de Catalunya el 27 d’octubre de 2017?”, 11 no, 5 en blanc i 8 vots foren declarats nuls.

El president considera que actes com aquest són encoratjadors i demostren la fermesa del poble català en la lluita per la independència.

(Fotografia de Lluís Rugama, extreta de la notícia de Vilaweb)