Skip to main content

Canigó 1883. Un cant al Pirineu, la natura i la llengua

| Activitats

El dilluns 27 de novembre el president Quim Torra va assistir a la preestrena de la pel·lícula  Canigó 1883 que es va fer al cinema de l’Espai ETC de Vic, especialment adreçada a l’equip de producció, actors i també a les persones, entitats i empreses col·laboradores o patrocinadores. A part de la projecció de la pel·lícula, els assistents també van poder gaudir d’una conversa entre alguns dels principals implicats en la pel·lícula com són el director Albert Naudín, l’actriu Sílvia Bel, els actors Lluís Soler i Santi Pocino o el guionista Bernat Gasull.

Aquesta pel·lícula documental, que ha estat produïda per Filmexplora sota la direcció d’Albert Naudín, també ha estat impulsada per la Fundació Jacint Verdaguer amb l’objectiu de disposar d’una eina més per ajudar a conèixer i divulgar la figura i l’obra de Jacint Verdaguer. Tal com explica la sinopsi de la pel·lícula, aquesta se situa l’any 1883, quan Verdaguer, amb 38 anys, acompanyat d'un guia, puja al pic de Balaig, el cim més alt de la muntanya de Canigó. Des de les altures, la inspiració porta el poeta a la gènesi del Cant Quart del poema Canigó, un viatge pel Pirineu en una carrossa voladora, on Flordeneu, la fada, sedueix el cavaller Gentil. La idea propicia una travessa pels cims més alts del Pirineu, plena de reptes i passatges sorprenents que, anys més tard, ja gran, el poeta rememora tot rellegint la seva obra cabdal, Canigó.

Properament, es farà una altra preestrena a Barcelona, exclusiva per a les persones implicades, i serà a cap a finals de gener que la pel·lícula s’estrenarà als cinemes i estarà a l’abast de tothom.