Skip to main content

El català, el pont que ens uneix

| Activitats

El dissabte 27 de gener el president Quim Torra fou convidat a participar en una conversa organitzada per la plataforma Girona Futur, a la biblioteca del Monestir de Sant Daniel. Aquesta conversa, sota el títol de ‘El català, el pont que ens uneix’ va centrar el debat en allò que cal fer per convertir el català en un pont de convivència i no en un obstacle pels nouvinguts. La conversa era compartida i va comptar també amb el testimoni de tres persones que fan servir el català com eina vehicular en la seva vida quotidiana, malgrat que no sigui la seva llengua materna. Els tres convidats foren l’empresària Lina Kaial, nascuda a Damasc, a Síria, l’artista Evdokim Perevalsky, nascut a Kíiv, Ucraïna, i la infermera Fariha Haian, nascuda a Tazaghine, al Marroc.

Santi Baone i Mercè Garcia, com a membres de la plataforma Girona futur, van ser els encarregats de presentar els convidats i de moderar la conversa. També, la priora del monestir de Sant Daniel, la germana Assumpció Piferrer, va donar la benvinguda a tots els assistents. Al final de les intervencions els assistents també van poder participar en un torn de paraules molt enriquidor.

La conversa, que s’emeté en directe per internet, fou enregistrada i ha quedat penjada a l’abast de tothom al canal de YouTube de Girona Futur.