Skip to main content

Presentació de la campanya unitària pel català a Vilassar de Dalt

| Activitats

El dimecres 31 de gener el president Quim Torra fou convidat a fer la seva conferència 'Si la llengua falla, fallarà tot' en un acte que també servia de presentació pública d'una campanya unitària pel català a Vilassar de Dalt. L'acte, que havia estat convocat per l'Assemblea Nacional Catalana de Vilassar de Dalt, se celebrà al Museu de l'Arxiu davant la presència d'un nombrós públic. Prèviament, el president fou rebut per l'alcaldessa, Sra. Carola Llauró, i per altres autoritats locals al saló de Plens de l'Ajuntament i fou convidat a signar el llibre d'honor de la població. 

20240131 Vilassar de Dalt 2

La presentació de la campanya pel català va comptar amb les intervencions de Carme Terradas com a regidora de Política Lingüística, de la filòloga i mestre d’Institut, Mireia Miranda, i d’Antoni Llimona en nom de l’ANC Vilassar de Dalt, així com de representants del Centre de Cultura Vilassarenc - La Massa i d’Òmnium Cultural del Maresme. 

Finalment, el president feu la seva conferència insistint en el fet que la vitalitat de la llengua és fonamental per a continuar essent una nació i tenir personalitat pròpia, que és allò que ens permet ser al món amb veu pròpia. Les reflexions del president Torra, que va felicitar, agrair i encoratjar la iniciativa de la campanya unitària que s'havia presentat i que considerava que era un model a seguir, es van complementar amb interessants intervencions del públic al final de l’acte.

20240131 Vilassar