Skip to main content

Homenatge a la llibreria Les Voltes de Girona

| Activitats

El dimecres 28 de febrer es va celebrar en el Teatre Municipal de Girona un acte públic de celebració del 60è aniversari de la fundació de la Llibreria Les Voltes, i de reconeixement a les quaranta-quatre persones que l’any 1963, en ple franquisme, es van associar per fer possible la creació d’un establiment que de seguida va ser molt més que una llibreria i que ha tingut un paper molt important en la lluita per la defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana a Girona i, per extensió, per a la resta de la comarca i per al conjunt del país.

El president Quim Torra fou convidat a intervenir en l’acte, compartint una conversa al costat dels presidents Pujol i Montilla, explicant els seus primers contactes amb el món del llibre en català i la presa de consciència de la situació de minorització lingüística que pateix Catalunya. L’acte també va comptar amb altres intervencions, com les salutacions dels presidents Mas i Puigdemont, i amb tocs teatrals i musicals. Per cloure l’acte es va fer el lliurament del primer Premi Feliu Matamala, en honor i record d’un dels socis fundadors de Les Voltes que es va acabar fent càrrec de l’establiment fa més de quaranta anys, i per a reconèixer alguna persona que hagi tingut una trajectòria en defensa de la catalanitat. Aquest primer guardó es va atorgar a l’entrenador de referència internacional Josep Guardiola.

L’actual responsable de la llibreria, Joan Matamala, va explicar els projectes de futur que pretenen dur a terme des de la Fundació Les Voltes, i va convidar tots els assistents a associar-se i donar-hi suport.

L’acte fou retransmès en directe, per a tota la gent que no va poder accedir al teatre, i es pot recuperar en el següent enllaç del canal de YouTube de la llibreria Les Voltes.