Skip to main content

Cartell: Homenatge

Visita al Centre d’Interpretació Reliquiae Sanctorum in Catalonia a Manlleu

| Activitats

El dijous 11 de juliol el president Quim Torra va visitar el Centre d’Interpretació Reliquiae Sanctorum in Catalonia a Manlleu. Es tracta d’un espai modest, però ric en contingut, on es poden veure relíquies i on també s’explica el significat històric, religiós i econòmic de les restes sacres que hi ha documentades arreu dels Països Catalans i que representen un aspecte molt important de la devoció, cultura i identitat catalana.

El president fou rebut per Joan Arimany Juventeny, que és un gestor cultural especialitzat en religiositat popular. Arimany és l’ànima d’aquest equipament i que va explicar que els objectius principals són: observar, examinar, distingir, desxifrar, conèixer, comprendre, comunicar, explicar… les relíquies de sants, i que aquests propòsits es desenvolupen en tres àmbits com són la recerca, el coneixement i la divulgació.

Joan Arimany també és l’editor de la revista digital Reliquiae Sanctorum in Catalonia, dedicada a tractar sobre les relíquies de sants que hi ha al nostre país. Aquesta revista, que es va començar a publicar l’any 2020 té una periodicitat bimestral, i tothom s’hi pot subscriure gratuïtament. Els exemplars es poden consultar i descarregar en aquest enllaç