Skip to main content

Homenatge a Antoni Desvalls i als defensors de 1714

| Activitats

L'Oficina del president Quim Torra, per iniciativa del 131è president de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat un acte d'Homenatge a Antoni Desvalls i als defensors de 1714. L'acte tindrà lloc el dimarts 10 de setembre, a les 7 de la tarda, a l’Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona.

El motiu principal d’aquest acte és la commemoració dels tres-cents anys de la mort del militar austriacista Antoni Desvalls i de Vergós, marquès del Poal, que fou General Comandant de l’Exterior de Barcelona 1713-1714, i per a honorar també els combatents que van morir en defensa de Barcelona, de Catalunya, de les seves Constitucions i llibertats.

L’acte consistirà en una conversa entre el comissari de l’Any Desvalls, Marc Clotet, i el president Torra, i comptarà també amb la participació del Cor Maragall i amb algun altre toc musical i poètic.

Aquest acte s'emmarca en la voluntat del president Torra de fer algun reconeixement previ a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya i que serveixi com a inici del nou curs polític. L'any 2021 va organitzar l'Homenatge al president Barrera, i l'any 2022 l'Homenatge Nacional a Patrícia Gabancho.