Skip to main content

La vitalitat de la literatura i la llengua als Premis Literaris de Calldetenes

| Activitats

El president Quim Torra fou convidat a participar en l’acte de lliurament dels quaranta-cinquens Premis Literaris de Calldetenes, que es va celebrar el dissabte 21 de setembre a l’Auditori Teatre Municipal d’aquesta població osonenca.

Els Premis Literaris de Calldetenes es van crear fa 45 anys per a fomentar la creació literària i promoure la llengua i la cultura catalana. Amb els anys han assolit molt de prestigi i són uns premis de referència per als autors d’arreu dels Països Catalans. Els Premis els va crear l’Ajuntament, comptant amb el suport d’Òmnium Cultural, i també, posteriorment, amb el suport d’institucions com el Consell Comarcal d’Osona o la Diputació de Barcelona.

El president Torra, abans de l’acte de lliurament dels Premis, fou convidat per l’alcalde de la població, el Sr. Miquel Riera, a visitar l’Ajuntament i signar el llibre d'honor. Posteriorment, ja en l’acte de lliurament, el president Torra tingué l’honor de ser el conferenciant de l’acte, focalitzant la seva intervenció en la necessitat de prendre consciència de la situació de la llengua catalana i de la necessitat de ser fidels a la llengua. L'acte també comptà amb un moment molt emotiu en record i homenatge a l'esposa del president Torra, Carola Miró, que el president Torra va agrair molt en nom de tota la família.

Entre els diversos premiats cal destacar la vigatana Carme Jurado que va guanyar el Premi Armand Quintana de narrativa amb l’obra El darrer grall de la cornella i l’escriptor Pere Gorgoll, d’Amer, que amb l’obra Voler Tornar, fou el guanyador del Premi Jacint Verdaguer en la categoria de poesia.

 20240921 Calldetenes cartell 2