Skip to main content

També han respost...

Xavier Cuadras Morató i Modest Guinjoan Ferré: 'Què és 5centims.cat?'

| Respostes amb criteri

5centims.cat és un blog creat el 2021 en el sí de la Societat Catalana d’Economia (SCE) i que és gestionat per la Comissió del Blog d’Economia Catalana de la SCE. El seu objectiu és estimular, difondre i apropar el debat econòmic actual a la ciutadania i als actors institucionals i polítics. 5centims.cat vol esdevenir un pont entre el món de la recerca acadèmica dels economistes i les inquietuds de la societat catalana.

El blog es regeix per tres principis fundacionals que en van inspirar la creació:

-Les col·laboracions que s’hi publiquen han de versar sobre aspectes que afectin l’economia catalana.

-Les entrades han de constituir anàlisis rigoroses i basades en recerca en el camp de l’economia, però els autors han de transmetre la seva idea principal de manera entenedora per al públic no especialitzat.

-El blog és independent de qualsevol grup d’influència.

I a partir d'aquests preceptes, fa més de tres anys que publiquem cada setmana entrades per estimular, difondre i acostar el debat econòmic actual a la ciutadania i als actors institucionals i polítics. Hem tingut col·laboracions provinents de totes les universitats catalanes i també d'institucions internacionals (LSE, Yale, Carlos III, Princeton, Bocconi, Amsterdam, MIT, etc.). El passat mes d’abril vam organitzar un acte públic a la Universitat de Barcelona per celebrar la publicació de l'entrada número 250. La progressiva consolidació del blog representa la nostra contribució a una millor difusió de l’anàlisi rigorosa de l’economia catalana.


Xavier Cuadras i Modest Guinjoan 2Xavier Cuadras Morató (Igualada, 1965). Doctor en Economia per la Universitat de York (1996) i llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB, 1987). Professor del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra (en excedència) i actualment director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

 

Xavier Cuadras i Modest Guinjoan 1Modest Guinjoan Ferré (Riudoms, 1954). Doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exdirector del CIDEM, del Barcelona Moda Centre i de l’Observatori de la PIMEC. Professor associat al Departament d’Economia i Empresa de la UPF entre 1992 i 2013. Dirigeix la consultora Barcelona Economia i col·labora amb els diaris La Vanguardia, El Nacional.cat i ElPuntAvui.

També han respost...