Skip to main content

També han respost...

Josep Vicent Frechina: ‘Per què Caramella mira la tradició com una vivència actual i no com un vestigi del passat?’ 

| Respostes amb criteri

Caramella és una revista de cultura popular. I nosaltres entenem la cultura popular com una cultura de producció i consum horitzontal, que escapa a regulacions i mediacions, sempre inacabada i dinàmica, que interacciona amb la cultura oficial i mediàtica per antagonisme, adaptació o hibridació, però situant-se sempre fora d'aquella.

Un dels components importants d'aquesta cultura popular és la cultura tradicional: els coneixements, valors, expressions, produccions simbòliques, pràctiques quotidianes, etc., que han superat la prova del temps i que tenen encara un sentit en la societat contemporània.

Per això, per a nosaltres, la tradició no pot ser mai representació del passat vist a través d'un prisma folklòric, sinó vivència autèntica i actual que ens ajuda a situar-nos en el temps i l'espai, es retroalimenta amb l'imaginari col·lectiu i ens atorga un cert sentit d'arrelament.


Josep Vicent Frechina 1

Josep Vicent Frechina i Andreu (Massalfassar, 1966). Musicòleg i crític musical i literari. Coordinador de la revista Caramella de música i cultura popular. @RevCaramella.

També han respost...