Skip to main content

També han respost...

Manel Carrera: 'Com es presenta la renovació del portal Festes.org?'

| Respostes amb criteri

Pels que no ens conegueu, Festes.org és un web de caràcter divulgatiu que focalitza els seus continguts en les celebracions festives populars i el conjunt de la cultura tradicional dels Països Catalans.

Va néixer ara fa 25 anys, el 1999, amb la perspectiva del canvi de mil·lenni i amb la irrupció de la Xarxa Internet, dos fets que van provocar l'eclosió de molts projectes que volien posar l'encara incipient revolució tecnològica al servei de les persones, el coneixement i la cultura.

Des d'aleshores, Festes.org ha anat creixent en continguts fins a convertir-se en el web de referència que és ara: un indret web on trobar informació -exhaustiva i ben organitzada- de les festes populars del país, els seus elements, la seva història, el seu origen i significats, les entitats que les protagonitzen, els proveïdors que ajuden a fer-les possible...

El web manté un vincle permanent amb l'actualitat, ja que la seva pàgina principal és una agenda on cada setmana s'ofereixen ressenyes de les principals festes que se celebren així com de les principals novetats editorials del sector.

Festes.org és, també, una gran mediateca especialitzada que inclou ressenyes de més de 2.300 llibres publicats per unes 70 editorials, revistes, DVD i CD, i 500 articles d'opinió signats per més de 1.000 autors (especialistes de cada matèria). Som un altaveu de les recerques i treballs de moltes persones, un altaveu de la diversitat d'opinions que hi ha entorn de les festes i la cultura popular.

Després de 25 anys d'història, Festes.org s'ha convertit en un portal imprescindible per conèixer les nostres festes populars essent consultat regularment per milers de persones amb objectius diversos (personals, acadèmics, professionals, turístics, periodístics, educatius...).

Però per saber què és Festes.org, també va bé saber què n'opinen els usuaris, per això us convidem a llegir els textos que estem rebent aquests dies amb motiu del nostre 25è aniversari en aquest aplicatiu que hem obert per a l'ocasió.

Ara, el nostre repte per commemorar l'efemèride del 25è aniversari és el de renovar completament el web amb la creació de la versió 5.0 de Festes.org, perquè considerem que ha arribat l'hora de tirar endavant la nova versió de Festes.org que tots volíem. A grans trets, el que volem fer és redissenyar completament l'aspecte gràfic del web, convertir-lo en responsiu, millorar la presentació dels continguts, georeferenciar la informació, potenciar el cercador perquè presenti uns resultats més acurats, ampliar l'àmbit dels continguts a tota la cultura popular... i alguna sorpresa més. I per a fer-ho possible, duem a terme una campanya de micromecenatge perquè tothom qui valori la nostra tasca pugui participar-hi i ens ajudi a fer-ho possible.


Manel Carrera 2Manel Carrera i Escudé (Barcelona, 1973). Estudiós i divulgador de les festes populars. Fundador i director de Festes.org.

També han respost...