Skip to main content

També han respost...

Víctor Pàmies: 'Per què la Paremiologia catalana comparada digital (PCCD) fomenta la divulgació de dites i refranys?'

| Respostes amb criteri

No només fomenta la divulgació de dites i refranys, sinó tot allò que sigui llenguatge figurat en català, perquè també incorpora fonts sobre argot, llenguatge juvenil, insults, palíndroms, onomatopeies, interjeccions, respostes de rebot, comparacions, locucions, etc. És un repositori de fonts fraseològiques que és disponible en obert, per a tothom, desenvolupat i mantingut en l’aspecte informàtic per Softcatalà, i amb el manteniment i seguiment lingüístic del qui us escriu, Víctor Pàmies. De fet, l’eina dona accés a la base de dades paremiològica, que vaig crear i que he mantingut al llarg dels darrers trenta anys.

El portal de la Paremiologia catalana comparada digital (PCCD) just ara fa cinc anys que la vam presentar públicament, i ja hi podem trobar gairebé 800.000 fitxes corresponents a més de 85.000 paremiotipus diferents. Els paremiotipus són la forma genèrica (o estàndard) que engloba totes les possibles variants d’una mateixa expressió o dita.

Fins al moment, s’hi ha buidat més de 750 obres, entre enciclopèdies, diccionaris, refranyers, monografies locals, articles d’investigació, i altres aportacions, tant orals, com a través de xarxes socials. La voluntat és que sigui una obra que tingui una continuïtat en aquest buidatge sistemàtic de fonts i és per això que sempre he manifestat la voluntat de poder compartir i formar altres persones que el puguin ajudar en aquesta tasca ingent i inacabable. 


Victor Pamies 2 Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963). Lingüista especialitzat en paremiologia. És el creador i mantenidor del portal digital Paremiologia Catalana Comparada Digital

També han respost...